İple Kaş Kaldırma
Kaş Kaldırma Nedir?
Kaş Kaldırma, yaşlanma etkilerinde yer alan ve özellikle düşük göz kapağının oluşmasıyla birlikte bunu önleme işlemine denir. Her ne kadar yaşlanmanın beden üzerinde yer alan etkilerin önüne geçilmese de tedavi yöntemleriyle birlikte bunun önüne geçilir. Yaşlanma sorunu ve çevresel faktörlerden kaynaklı olarak karşımıza çıkan yüz bölgesindeki sarkıklardır.
Biriyle konuşurken veya tanışırken sima olarak hatırda kalınır. Bundan dolayı saha sağlıklı ve doğru bir şekilde akılda kalabilmek adına kusursuz olmak herkesin doğal hakkı. Kaşlarda meydana gelen sarkık sorunları, göz kapağının daha düşük görünmesine ve bundan dolayı biraz daha yaşlı görünmeye sebebiyet verir. Gerçekleştirilecek olan kaş kaldırma yöntemiyle birlikte istenilen görünüme sahip olunur.
Düşük göz kapağı, genelde kaşların aşağıya doğru sarkmasına sebep olur. Yüz ifadesinde görünmeye başlayan gergin cilt; kişinin mutsuz veyahut sinirli görünmesine neden olur. Böyle durumlarda yapılan estetik uygulamalarıyla birlikte artık daha sağlıklı ve iyi bir görünüme sahip olunur.
Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?
Kişinin rahatsızlık duyduğu kaş sorunu için işlem öncesinde ön muayenenin gerçekleşmesi gerekir. Ön muayene ile birlikte kişi şikayetlerini ve taleplerini dile getirip, uygun olan tedavi yönteminin uygulanmasına yardımcı olur. Estetik uygulamaları oldukça etkili ve kurtarıcıdır. Kaşa istenilen şekli vererek, hastanın istediği pozisyona getirilir. İşlemin yapılacağı bölgeye lokal anestezi, uygulanır.
Anestezi uygulaması sayesinde işlem bölgesi uyuşmaya başlar. Uyuşma başladıktan sonra işleme geçilir. İnce uçlu iğne yardımıyla botulinium toksini ile enjekte işlemi uygulanır. Kaş kaldırma olayı, hastanın isteği üzerine doğru pozisyona getirilerek yapılır. Yıl içinde iki kere tekrarlanmasında herhangi bir sorunla karşılaşılmaz.
Kaş Kaldırma Neden Yapılır?
Zaman içinde kişinin yüz bölgesinde meydana gelen sarkık sorunları ele alınabilir. Böyle durumlarda cilt elastik yapısını kaybetmekle sınırlı kalmaz. Aynı zaman da daha sarkık ve yaşlı bir cilt yapısına sahip olunmasına neden olur. Kadınların ve erkeklerin karşılaştığı bu sorunun giderilebilir olması için tedavi yöntemleri devreye girer.
Yaş almaya neden olarak ortaya çıkan sarkık cilt sorunları, estetik uygulamasıyla birlikte etkili sonucun alınmasını sağlar. Daha genç ve kalkık kaşlara sahip olabilmek adına kaş kaldırma operasyonu gerçekleştirilir. Her yaş aralığında uygulanabilir özelliği vardır. Kişiye zarar vermez ve sağlığı kötü etkilemez. Acısız ve ağrısız bir şekilde yapılır. Ameliyat olmak istemeyenler için oldukça ideal bir seçim olur.
Kaş Kaldırma Kimlere Uygundur?
Sarkık kaş sorunu genelde yaşı ilerleyen bireylerde sıklıkla görülür. Orta yaş ve genç kişilerin rahatsızlık duyduğu bir sorun olarak bilinir. Böyle durumlarda hastanın isteği doğrultusunda gerekli olan işlem yapılır. Sarkık kaş sorunu genelde ileri yaş grubunda görüldüğü için yetişkin bireylere uygulanır. Fakat tıbbi prosedür gereği 18 yaşını dolduran ve gelişim sürecini tamamlamış olan kişilere yapılması gerekir. Hamilelik dönemi veya emzirme döneminde olanlara yapılması önerilmez. İşlem öncesinde uzman hekim kontrolünden geçerek tedavi için uygunluk tespiti yapılır.
Kaş Kaldırma Sonrası Bilinmesi Gerekenler
Gerçekleştirilmiş olan tıbbi tedavi yöntemleri, tek başına etkili olamayabiliyor. Çünkü işlem öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar olduğu gibi işlem sonrasında da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Uzman hekimin işlem sonrasında verdiği talimatların yerine getirilmesi gerekir. Böylelikle etkili ve başarılı sonuçların alınması sağlanır.
İşlem sonrasında çok hafif ağrılar görülebilir. Operasyon sonrasında işlemin yapıldığı bölgeye çok dokunulmamalı. Su ile temastan kaçınarak, işlemin daha etkili olmasını sağlamak gerekir.
İple Kaş Asma Tekniği
İple kaş asma tekniğinde kesinlikle cerrahi yöntem kullanılmaz. Uygulamada kullanılan ip, özel olarak tasarlanmış ve insan vücuduyla uyumludur. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın işleme uygunluğu tespit edilir. Bu sayede uygun olan planlama yapılarak çalışmalar başlatılır.
İşleme başlamadan önce, işlem bölgesine lokal anestezi uygulanır. Kaşın üstüne yapılan uygulama sayesinde uyuşma sağlanır. Böylelikle işlem sırasında acı çekme durumu olmaz. Kaşın ve derinin birleştiği kısma ip deri altına geçirilir. Kaşın kaldırılması için hastanın isteği doğrultusunda yeterli seviyeye getirilir. Daha sonra ipin diğer ucu dışarı çekilerek sabitleme işlemi yapılır. İpin üzerinde yer alan tırtıklar sayesinde kaşın yeniden aşağıya doğru hareketini engellediğinden dolayı uygun olan tedavi gerçekleştirilir.
Endoskopik Kaş Kaldırma
Burada yapılacak uygulama da saçlı olan derinin içine kesi açılır. Bu küçük kesiler olduğu için iz veya yara gibi durumların açığa çıkması söz konusu değildir. Kesilerin doku düzlemine inmesini sağladıktan sonra endoskopiye geçilir. Endoskopi ile birlikte içeriye doğru girilerek görüntüleme yapılır. Damar ve sinirlerin gözetilmesi sonucunda doku serbestliğine izin verilir.
Klasik Kaş Kaldırma
Halk arasında bu işlem şakak kaldırma olarak da bilinir. Saçın olduğu yere girilerek işlem yapılır. Saçın olduğu kısımda taç şeklinde kesi uygulanır. Kesi oldukça kısa olduğu için daha sonra iz gibi sorunlar ortaya çıkmaz. 2 cm’lik kısım kadar deri çıkarılarak kaş kaldırma uygulaması gerçekleştirilir.
Fraksiyonel Radyo Frekans ile Kaş Kaldırma
Altın iğne olarak da bilinen bu yöntem birkaç seansla yapılır. Radyo frekanslarının teknolojisinden faydalanarak, altın iğne başlığı kullanılmış olur. Cerrahi operasyon gerektirmeyen ve hasarın olduğu bölgeye mikro iğnelerle giriş yaparak sorunun ortadan kaldırılması sağlanır. Cilt altına yapılan uygulamada cilt hasar görmez. Seans sayısı, kişinin rahatsızlığına uygun olacak şekilde belirlenir. Bazı durumlarda tek seans yeterli gelebilir.

Diğer Tedaviler
Op. Dr. Deniz Yazıcı İzmir Bayraklı'da bulunan kliniğinde burun estetiği(rinoplasti), revizyon burun estetiği, ultrasonik burun estetiği, kepçe kulak estetiği, yüz estetik cerrahisi, ameliyatsız estetik ve kulak burun boğaz(kbb) hastalıkları konularında hizmet vermektedir.